Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Ungaria a cumpărat o pictură a artistului maghiar Mihaly Munkacsy cu suma de 9,3 milioane de euro

Pinterest
Golgotha, de Mihaly Munkacsy

Guvernul ungar a achiziţionat pictura "Golgotha", operă a pictorului ungar din secolul 19 Mihaly Munkacsy, a informat miercuri şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Gergely Gulyas a precizat că Guvernul de la Budapesta a plătit colecţionarului Imre Pakh suma de trei miliarde forinţi (9,3 milioane euro) pentru această compoziţie.

În urma acestei achiziţii, toate cele trei compoziţii din faimoasa trilogie a lui Mihaly Munkacsy, având drept temă Săptămâna Patimilor, se află în posesia statului ungar. De mai mulţi ani, statul ungar deţinea lucrarea "Ecce Homo" iar în anul 2015 a achiziţionat lucrarea "Hristos în faţa lui Pilat" de la o galerie canadiană de artă pentru 5,7 milioane de dolari, cu fonduri de la Banca Naţională a Ungariei, care are un program destinat achiziţionării operelor din patrimoniul naţional.

Anul trecut, Guvernul ungar şi colecţionarul ungaro-american Imre Pakh au intrat în negocieri pentru achiziţionarea picturii "Golgotha", care se afla expusă la muzeul Deri din Debrecen.

Citește și: Actorul Kevin Hart: 'Nu voi găzdui gala Oscar anul acesta'

În România, în luna mai a anului 2018 Guvernul a aprobat o hotărâre privind modul în care vor fi restituite sumele de bani donate pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.