Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul face angajări la noul minister

CiolosVictoria

Guvernul a aprobat miercuri, 9 decembrie, o hotărâre privind organizarea, funcționarea și atribuțiile Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic, stabilind că noua instituție va avea nevoie de 35 de angajați.

Potrivit unui comunicat remis de Guvern, ministrul pentru Consultare Publică și Dialog Civic va fi ajutat în activitatea sa de doi secretari de stat numiți prin decizie a prim-ministrului. Mai mult, Executivul a stabilit că numărul maxim de posturi pentru noul minister este de 35, exclusiv demnitarii și cabinetul ministrului, iar salarizarea personalului din cadrul ministerului se stabilește la nivelul de salarizare aferent funcțiilor echivalente din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

„Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic a fost înființat în scopul constituirii și promovării unui cadru riguros și organizat de consultări publice cu societatea civilă. Pentru aceasta, ministerul elaborează și urmărește punerea în aplicare a politicilor naționale în domeniul dialogului civic, consultării publice, transparenței și guvernării deschise. De asemenea, ministerul asigură instituționalizarea unor mecanisme eficiente pentru garantarea unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței și a dialogului constant cu societatea civilă organizată, cu cetățenii și cu toți actorii publici interesați”, se arată în comunicatul Guvernului.

Tot astăzi, Executivul a aprobat cadrul legislativ necesar înființării, organizării și funcționării Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, precum și cel necesar organizării și funcționării Ministerului Energiei.  Ministerul Economiei va exercita atribuții în domeniile economiei, politicii industriale, competitivității și industriei de apărare, dar se va ocupa și de activitatea în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii și mediului de afaceri.

„Structura organizatorică a Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri este constituită prin preluarea structurii organizatorice a fostului minister al Economiei, Comerțului și Turismului, respectiv 369 de posturi, la care se adaugă 52 de posturi de la Ministerul Energiei”, mai precizează Guvernul în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.