Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul face primele precizări despre scandalul de la MAE: Premierul e la curent cu situația

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat miercuri că situaţia în care este implicat fostul consul al României la Ankara este una "strict (...) de competenţă profesională" şi ea poate fi rezolvată la nivelul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

"Situaţia a intervenit în momentul în care consulul respectiv a fost chemat înapoi şi dintr-o dată au apărut acele declaraţii. Există poziţia Ministerului Afacerilor Externe, care ia foarte în serios cazul şi îl investighează cu toate organele competente. Vom vedea poziţia ministerului, dar nu trebuie să uităm originea acestei situaţii extrem de neplăcute, care vine brusc în momentul în care consulul respectiv a fost rechemat. Deja de la bun început acest lucru a creat anumite semne de întrebare în legătură cu consistenţa poziţiei domniei sale", a afirmat Suciu la Palatul Victoria.

Citește și: Noi detalii din SCANDALUL în care e implicat MAE: Ce acuzații au mai apărut

El a precizat că MAE şi premierul Dacian Cioloş sunt informaţi în legătură cu evoluţia acestei situaţii.

"E o situaţie care poate fi rezolvată la nivelul MAE, toate mijloacele sunt la acel minister şi există toată competenţa şi încrederea că ministerul o va rezolva fără a crea o problemă suplimentară şi fără să exacerbăm cu toţii o problemă strict (...) de competenţă profesională pe care tot cei în cauză trebuie s-o dovedească, mai ales persoana care a declanşat-o", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citește și: EXCLUSIV Înregistrarea ce aruncă în aer Ministerul de Externe: ȘANTAJ, AMENINȚĂRI, ACUZAȚII

Presa a publicat o serie de afirmaţii ale fostului şef al secţiei consulare de la Ankara, potrivit căruia mai mulţi intermediari pentru obţinerea de vize sunt des întâlniţi în ambasadă şi că aceştia ar facilita obţinerea vizelor contra cost. MAE a anunţat că nu s-au înregistrat reclamaţii din partea celor care au solicitat vize la secţia consulară a Ambasadei României la Ankara, iar echipa de control trimisă acolo nu a constatat probleme în acest sens.

Citește și: SCANDAL uriaș în Ministerul de Externe: Acuzații grave cu bani, amenințări și înregistrări / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.