Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul francez, rezervat faţă de o reorganizare a serviciilor de informaţii

artavinului.md
franta

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a exprimat miercuri foarte mari rezerve faţă de propunerile de reorganizare a serviciilor de informaţii, emise în ajun de o comisie parlamentară care anchetase circumstanţele atentatelor de la Paris din 2015, relatează AFP, citată de Agerpres

El s-a arătat sceptic în special faţă de crearea unei agenţii naţionale a informaţiilor, preconizată de deputaţi pentru ameliorarea coordonării între diferitele entităţi existente în prezent în domeniu.

Dorin Cocoș, un nou dosar la DNA: Cum a căpușat sistemul de sănătate. Milioane de români afectați


"Dacă ea trebuie să fie un ghişeu în plus acolo unde credeţi că sunt deja prea multe, am fi într-o situaţie în care ne-am transforma mia de foi pe care o regretaţi în budincă de prune', a lansat el în incinta Adunării naţionale. 

Subliniind că există deja un coordonator naţional al informaţiilor, ministrul a replicat: 'După ce vom fi în situaţia de a stabili în ce măsură un director general îşi va aduce contribuţia mai mult decât un coordonator, vom putea evoca această problemă împreună'.

DEZVĂLUIRI Ambulanța București a girat cu BANII STATULUI credite pentru prietenul directoarei


Intervenţia sa i-a suscitat "cea mai vie consternare' preşedintelui comisiei de anchetă, Georges Fenech (membru al opoziţiei de dreapta). 

'Respingând categoric concluziile muncii aprofundate a 30 de parlamentari de toate sensibilităţile, calificată cu morgă drept ?budincă de prune', ministrul de interne face o demonstraţie strălucită cu o suficienţă fără precedent a negării oricărei responsabilităţi în organizarea serviciilor sale de informaţii al căror faliment a dus la masacrele din lunile ianuarie şi noiembrie 2015', a declarat deputatul într-un comunicat. 

Aceste atentate, revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), au făcut 17 morţi în ianuarie şi 130 în noiembrie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.