Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german a criticat arestarea a sute de oameni la protestele de la Moscova

proteste moscova

Guvernul german a criticat duminică arestarea a sute de oameni la protestele din ajun de la Moscova, relatează AGERPRES.

"Arestările nu sunt proporţionale cu caracterul paşnic al protestelor, care au fost declanşate de excluderea unor candidaţi independenţi de la alegerile municipale", a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a MAE de la Berlin, precizând că Germania aşteaptă o "eliberare rapidă" a tuturor manifestanţilor paşnici.

Circa 600 de protestatari - sau 40% din cei 1500 de oameni care au participat la un miting neautorizat al opoziţiei în centrul Moscovei - au fost arestaţi sâmbătă de forţele de ordine. A fost a treia manifestaţie săptămânală consecutivă la care susţinători ai opoziţiei şi-au exprimat furia pentru excluderea candidaţilor lor de la scrutinul prevăzut pentru luna viitoare, menţionează dpa.

Citește și: FBI se implică în cazul anchetei de la Caracal: BUBUIE o nouă pistă / SURSE

Sâmbăta trecută, la protestul similar au fost reţinuţi circa 3500 de participanţi, cel mai mare număr de arestări operate la o manifestaţie din Rusia din ultimul deceniu, potrivit grupului independent OVD Info.

"Intervenţiile repetate asupra dreptului garantat la întrunire paşnică şi libertate de exprimare încalcă îndatoririle internaţionale ale Rusiei şi pun sub semnul întrebării dreptul la alegeri libere şi corecte", a adăugat purtătoarea de cuvânt de la Berlin, subliniind că Rusia trebuie să apere drepturile fundamentale ale cetăţenilor săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.