Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german a declarat că încă mai caută un port pentru două nave aparţinând unor ONG-uri pentru a debarca 49 de migranţi salvaţi în Mediterană

Ambarcatiune migranti

Guvernul german a declarat luni că încă mai caută un port pentru două nave aparţinând unor ONG-uri germane pentru a debarca 49 de migranţi salvaţi în Marea Mediterană în ultimele săptămâni de la sfârşitul anului trecut, informează dpa şi EFE, relatează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a cerut o "soluţie permanentă, europeană, unificată şi nu reînceperea de noi negocieri cu fiecare nouă navă ce aduce refugiaţi într-un port mediteranean".

Activiştii organizaţiei Sea-Watch au salvat de pe mare 32 de persoane cu puţin timp înainte de Crăciun şi o navă operată de organizaţia Sea-Eye a luat la bord alţi 17 la sfârşitul lunii decembrie.

Comisia Europeană a declarat că este în contact cu statele membre, într-un efort de a găsi o soluţie pentru debarcarea rapidă a celor aflaţi la bordul navelor de salvare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, statelor membre li s-a cerut să contribuie la eforturile comune de a aduce în siguranţă oamenii la ţărm. "Mai multă solidaritate a statelor membre este necesară", a adăugat el.

"Au fost contacte intense cu mai multe ţări, de asemenea în timpul weekendului. Încă încercăm să găsim o soluţie pentru debarcarea rapidă a persoanelor aflate la bordul Sea Watch III şi Sea-Eye", a precizat purtătorul de cuvânt al CE într-un briefing de presă cotidian.

Citește și: Sondaj-surpriză cu o săptămână înainte de votul final pe Brexit - Britanicii, favorabili rămânerii în UE şi organizării unui nou referendum

Pentru CE, acest ultim episod arată că soluţii "previzibile şi durabile" sunt necesare pentru a aborda problema debarcării migranţilor salvaţi în Marea Mediterană şi redistribuirea lor în cadrul blocului, a subliniat Schinas, cerând "mai multă solidaritate din partea statelor membre".

Potrivit lui Schinas, CE are încredere că în timpul preşedinţiei actuale a Consiliului UE, care până la 30 iunie va fi exercitată de România, va fi posibil să se avanseze în negocierea politicilor de gestionare a imigraţiei, blocate de ani de zile, notează EFE.

Capitalele UE sunt profund divizate în ceea ce priveşte problema migraţiei, întrucât mai multe state ale blocului comunitar refuză să ajute statele aflate în prima linie primind o parte dintre solicitanţii de azil.

Organizaţia Sea-Eye, care operează vasul "Profesor Albrecht Penck", a declarat luni că "rezervele de apă la bordul navei sunt strict raţionalizate", în timp ce ambele organizaţii au subliniat că situaţia a devenit din ce în ce mai gravă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.