Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Germaniei TOARNĂ GAZ PE FOC: În pline proteste anunță că DONEAZĂ 75 de milioane de vaccinuri, cumpărate din banii cetățenilor

Reuters
proteste germania

Noul guvern german a anunţat că intenţionează să doneze cel puţin 75 de milioane de doze de vaccin către ţările mai sărace anul viitor, relatează miercuri dpa. Ministrul dezvoltării Svenja Schulze a declarat pentru seriviciul de ştiri Redaktionsnetzwerk Deutschland că ţinta de 100 de milioane de doze donate în 2021 a fost atinsă. "Dar nu trebuie să ne oprim aici. În anul următor intenţionăm să donăm cel puţin încă 75 de milioane de doze", a adăugat ea.

Svenja Schulze a precizat însă că a convenit cu ministrul sănătăţii Karl Lauterbach că acest lucru nu trebuie să se facă în detrimentul vaccinării cetăţenilor germani.

"Ne vom ocupa de ambele lucruri: vom asigura necesarul de vaccinuri pentru propria populaţie şi pentru ţările mai sărace", a afirmat ea. Efectele pandemiei în aceste ţări sunt "cu adevărat brutale", a subliniat ea. "Violenţa împotriva femeilor este în creştere, există mai multe încălcări ale drepturilor omului. Este dramatic ceea ce vedem acum", a adăugat Schulze.

Ministrul a respins totuşi apelurile mai vechi la suspendarea protecţiei patentelor pentru producătorii de vaccinuri. "Aş fi deschisă la acest lucru dacă ne-ar ajuta acum. Dar producţia vaccinurilor moderne este atât de solicitantă din punct de vedere tehnic şi de complexă că această suspendare nu ar ajuta deloc", a spus ea.

Lucrul de care avem nevoie, a pledat ea, este o producţie globală în cooperare cu deţinătorii patentelor, precizând că Germania ajută la instruirea specialiştilor pentru fabrica de vaccinuri BioNTech plănuită în Rwanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.