Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Grindeanu, 'disecat' de unul dintre aliaţi. Care sunt miniştrii cu probleme

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Guvern

Guvernul Grindeanu a fost votat de o largă majoritate în Parlament, dar nu toţi susţinătorii Executivului sunt încântaţi de membrii acestuia. Deputatul Ovidiu Ganţ, reprezentantul minorităţii germane în Parlament şi vicelider al grupului minorităţilor naţionale, face o analiză dură a Cabinetului Grindeanu şi întocmeşte o listă de miniştri cu probleme.

Potrivit lui Ganţ, pentru minorităţi, Sorin Grindeanu este probabil o soluţie bună, pentru că acesta provine din Banat, o zonă cu o tradiţie multiculturală. "Îl cunosc personal, pentru că am fost colegi în precedentul Parlament. Grindeanu a venit împreună cu Liviu Dragnea la grupul minorităţilor pentru a cere susţinerea noastră şi a acceptat condiţiile noastre. Astfel, grupul a votat pentru învestirea guvernului. Punctul lui slab este lipsa de experienţă internaţională", afirmă Ovidiu Ganţ într-un articol publicat în presa de limbă germană din Banat (Banater Zeitung).

Vezi şi: Sorin Grindeanu intervine în scandalul momentului: 'Nu ne putem juca cu lucruri de acest tip'

În privinţa membrilor Cabinetului, deputatul afirmă că unii dintre aceştia sunt complet necunoscuţi şi irelevanţi din punct de vedere politic, iar alţii sunt deja cunoscuţi pentru chestiuni negative.

Prima menţionată este Olguţa Vasilescu, urmărită penal de DNA, fostă membră a PRM, care s-a remarcat din atitudinea lipsită de toleranţă faţă de minorităţi. Împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, există multe voci critice pentru activitatea sa dinainte şi după 1989, în special din timpul alegerilor prezidenţiale din 2014, mai scrie Ganţ.

Ovidiu Ganţ îl aminteşte pe ministrul Justiţiei, care a vorbit public de o lege a amnistiei, şi se întreabă dacă o asemenea procedură ar viza şi politicienii corupţi. Ministrul Educației, fost rector ASE, are ca temă principală schimbarea legislației în domeniul plagiatului, mai afirmă deputatul. "Este clar că nu are nicio idee despre probleme şcolilor noastre", scrie Ganţ, susţinând importanţa secretarilor de stat în acest context, pentru protejarea şcolilor de influenţele politice.

Vezi şi: Grindeanu dezvăluie ce a discutat la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, a mai fost ministru şi nu a făcut nimic diferit faţă de predecesori sau succesori, afirmă deputatul FDGR. Ganţ speră că, de această dată, ministrul să dea curs solicitărilor cu privire la Muzeul Brukenthal.

Ministrul de Interne nu are experienţă, spune Ganţ, menţionând că aceasta este din Teleorman, ceea ce a compensat lipsa de exeperienţă. Ministrul Afacerilor Europene, Ana Birchall, este criticată pentru că ar fi oferit donaţii ilegale în campania electorală a lui Mircea Geoană din 2009.

"Vom avea în următoarele săptămâni şi luni un guvern care este format în parte din miniştri foarte slabi, fără sprijin în PSD, fără nicio idee despre problemele ministerelor de resort (ministrul Energiei a recunoscut chiar în timpul audierilor) sau cu probleme cu sistemul judiciar", scrie Ovidiu Ganţ.

Vezi şi: Bugetul Senatului, redus drastic. Principalele cheltuieli din 2017/ DOCUMENT

Declaraţia lui Liviu Dragnea după desemnarea lui Sevil Shhaideh, că aceasta va conduce temporar guvernul, pare să fie valabilă şi în cazul lui Liviu Dragnea, mai spune deputatul. Potrivit acestuia, un indiciu ar fi avocatul poporului a atacat la CCR legea 90/2001.

"Cu o majoritate masivă PSD-ALDE, susţinută de UDMR (vocile noastre sunt irelevante aritmetic), vor putea face tot ce doresc. Vor fi capabili să elimine impozite, să reducă taxe, să majoreze salarii şi pensii şi să menţină deficitul sub 3%?", se întreabă Ganţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.