Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Grindeanu, testul suprem. Lista numelor vehiculate pentru Ministerul Justiției

justitie

Premierul Sorin Grindeanu trebuie să dea testul suprem și să găseasă un nou ministru la Justiţie. Potrivit împărțirii de la început de mandat, portofoliul revine celor de la PSD, însă nu este exclus ca ALDE să-și încerce norocul. Oricum, cel care va avea ultimul cuvânt de spus este Sorin Grindeanu, iar pe fondul tensiunilor din interiorul partidului, nu ar fi exclusă o forțare din partea acestuia și să vină cu o propunere surpriză, care să fie pe placul lui Iohannis.

Astfel, potrivit surselor, o primă ipoteză ar fi ca Ana Birchall să rămână în continuare la conducerea Ministerului Justiției și să fie numită o altă persoană la ministerul pe care ea îl conduce în acest moment, și anume cel pentru Afaceri Europene.

Ținând cont că șeful Guvernului a spus în nenumărate rânduri că și-ar dori un magistrat, care să nu fie înregimentat politic, Dana Gîrbovan, președintele UNJR, este o altă variantă vehiculată pentru Ministerul Justiției.

Şase avioane de luptă şi 30 de tancuri ruseşti ajung la graniţele României

Deși portofoliul de la Justiției revine PSD, asta nu înseamnă că ALDE nu ar dori să-și încerce norocul și, în acest sens, se gândesc la europarlamentarul Norica Nicolai sau Steluța Cătăniciu.

Alte nume vehiculate până în acest moment pentru portofoliul de la Justiției au fost Eugen Nicolicea și Șerban Nicolae, care deja a spus că nu își dorește acest portofoliu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.