Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, în ALERTĂ: Întâlniri de ultimă oră ale oamenilor lui Mihai Tudose pentru a împiedica PROTESTELE

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Cei de la Palatul Victoria sunt în alertă. Oamenii premierului Mihai Tudose au avut întâlniri de ultimă oră pentru a încerca stoparea unor proteste de amploare. Având în vedere acțiunea de protest anunțată pentru săptămâna viitoare de către Sindicatul Național al Agenților de Poliție și Sindicatul Diamantul, astăzi la sediul MAI a avut loc o întâlnire a conducerii ministerului cu reprezentanții acestor sindicate.

În cadrul întâlnirii de lucru au fost trecute în revistă aspecte de interes pentru polițiști și care au reprezentat temeiurile intenției de protest, printre care: lipsa resurselor umane și logistice, „sporul de permanență de 40%”, cadrul juridic privind protecția polițiștilor și altele. În ceea ce privește resursele alocate pentru anul 2018, conducerea MAI a prezentat că, în conformitate cu proiectul de buget pe anul viitor, ministerul va beneficia de o creștere cu 20,7% față de cel din 2017.

Citește și: Un GREU al jurnalismului de investigație „eliberează” o adevărată BOMBĂ! O nouă fotografie cu CRIMINALA de la metrou! „Nu pot furniza alte informații”

De asemenea, bugetul anului viitor prevede:

- 120 de milioane de lei pentru achiziția de autovehicule;

- o creștere de 70% a fondurilor destinate mijloacelor de protecție pentru polițiști și militari;

- o creștere de aproape 4 ori la capitolul fonduri europene;

- exceptarea de la obligația de a reduce cu 10% cheltuielile cu bunurile și serviciile aferente întreținerii și funcționării instituției

În ceea ce privește „sporul de permanență de 40%”, MAI a anunțat reprezentanții sindicali că această măsură a fost introdusă în iunie 2017, cu aplicare până la 31 decembrie 2017, aspect pe care toți polițiștii l-au cunoscut încă de la momentul introducerii sale. De altfel, în luna iunie 2017, MAI a prezentat acest „spor de permanență de 40%” în Comisia de Dialog Social și în Dezbaterea Publică.

Având în vedere încetarea de drept a acestui spor, fapt ce se va reflecta în salariile angajaților care beneficiază în prezent de acesta, MAI a anunțat reprezentanții sindicali că lucrează la o serie de simulări în urma cărora va fi propusă o formulă de acordare a unor drepturi salariale pentru aceleași categorii de personal beneficiare, potrivit legii, pe structură și nu pe bază de pontaj. Discuțiile au vizat și alte subiecte, însă la multe dintre acestea se vor oferi răspunsuri concrete într-o viitoare întâlnire de lucru care a fost fixată pentru ziua de marți, 19 decembrie 2017.

Cele două organizații sindicale au transmis reprezentanților MAI că vor sista acțiunea de protest programată și vor continua dialogul sindical conform programului convenit de părți. La întâlnirea de astăzi cu Sindicatul Național al Agenților de Poliție și Sindicatul Diamantul au participat alături de conducerea MAI, inspectorii generali ai Poliției Române și Poliției de Frontieră Române, se anunţă într-un comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.