DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul investește 202,46 milioane de lei pentru amenajarea cursului râului Bârzava, pe sectorul Bocşa-Gătaia-Denta

AP
bani

Guvernul a aprobat, vineri, o investiţie în valoare de 202,46 milioane de lei pentru amenajarea complexă a râului Bârzava şi afluenţi pe sectorul Bocşa - Gătaia - Denta, judeţele Caraş-Severin şi Timiş, care va diminua riscurile la inundaţii, informează Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP), potrivit agerpres.ro.

"În Şedinţa de Guvern de vineri a fost adoptată, la iniţiativa Ministerului Apelor şi Pădurilor, Hotărârea privind aprobarea obiectivului de investiţii 'Amenajare complexă râu Bârzava şi afluenţi pe sectorul Bocşa - Gătaia - Denta, judeţul Caraş-Severin şi judeţul Timiş', precum şi a caracteristicilor principale şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestuia. Aprobarea acestui obiectiv de investiţii va conduce la reabilitarea şi creşterea capacităţii polderului Gherteniş, dar şi la asigurarea liniei de apărare Bârzava şi afluenţi, pe sectorul Bocşa - Gătaia - Denta, pe o lungime de 61,39 kilometri", precizează MAP.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este 202,457 milioane de lei, iar durata totală de realizare este de 36 luni. Sectorul vizat de prezenta investiţie se află localizat pe sectorul inferior al râului Bârzava, din aval de localitatea Bocşa până în aval de localitatea Gătaia şi intravilanul localităţii Denta.

Proiectul vizează trei zone cu risc potenţial de inundaţii: râul Bârzava - aval confluenţă Bârzăviţa, pe o lungime de 98,3 km, râul Vornic - aval localitatea Ramna, pe o lungime de 5,1 km, râul Fizeş - aval localitatea Doclin, pe o lungime de 19,4 km. Aria de intervenţie a proiectului acoperă oraşul Gătaia, comunele Denta, Birda (din judeţul Timiş), dar şi oraşul Bocşa, comunele Ramna, Berzovia, Doclin, Măureni (din judeţul Caraş Severin), aflate partea de amonte a sectorului inferior, între Bocşa şi Gătaia (şi intravilan Denta).

"Menţionăm că obiectivul de investiţii are o importanţă deosebită pentru reducerea riscurilor la inundaţii, iar realizarea lucrărilor hidrotehnice pentru amenajarea râu Bârzava şi afluenţi pe sectorul Bocşa-Gătaia-Denta sunt în conformitate cu practicile şi politicile naţionale şi europene", se mai arată în comunicatul MAP.

Finanţarea obiectivului de investiţii "Amenajare complexă râu Bârzava şi afluenţi pe sectorul Bocşa - Gătaia - Denta, judeţul Caraş-Severin şi judeţul Timiş" se realizează din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apelor şi Pădurilor, din veniturile proprii ale Administraţiei Naţionale "Apele Române", precum şi din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.