Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul iranian neagă faptul că 50 de oameni ar fi murit din cauza coronavirusului: Oficial numărul deceselor este da 12 victime

Agerpres
iran petrol

Purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian a respins azi acuzaţiile potrivit cărora 50 de oameni ar fi murit în Iran din cauza coronavirusului. Guvernul susţine că a dat dovadă de transparenţă în privinţa cazurilor de coronavirus. Oficial, numărul de decese în Iran a ajuns, luni, la 12, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului iranian, Ali Rabiei, a respins azi acuzaţiile unui oficial local din oraşul Qom, care declarase că numărul deceselor provocate de coronavirus în Iran s-ar ridica de fapt la 50, nu la 12, cum au informat autorităţile, potrivit France 24.

Rabiei a spus că Guvernul a dat dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte numărul de cazuri de coronavirus şi a promis că va face în continuare acest lucru.

Citește și: Traian Băsescu: Coronavirusul va intra în România. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Eu aș opri azi, acum, zborurile din Italia

„Vom anunţa orice informaţii avem despre numărul de decese în ţară. Ne angajăm să fim transparenţi în acest sens”, a afirmat Ali Rabiei.

Reacţia lui Rabiei vine în contextul în care Ahmad Amiriabadi Farahani, un oficial local, a declarat că 50 de persoane au murit până acum în Iran din cauza coronavirusului şi a acuzat autorităţile că ar fi ascuns această situaţie. El spune că cei 50 de oameni ar fi murit până la data de 13 februarie, iar Teheranul a anunţat primele cazuri aproape o săptămână mai târziu.

La nivel oficial, numărul deceselor cauzate de coronavirus rămâne la 12.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.