Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul italian a adoptat un decret ce-i poate viza și pe români: Vor putea fi expulzați sau arestați mai ușor

Osa Cargo
franta italia

Guvernul italian a adoptat luni un decret-lege în materie de securitate şi combatere a imigraţiei, susţinut de ministrul de Interne, Matteo Salvini (extrema dreaptă), relatează AFP.

"Este un pas înainte pentru a face Italia mai sigură. Pentru a lupta cu mai multă forţă mafioţii şi traficanţii, pentru a reduce costurile imigraţiei excesive, pentru a expulza mai rapid delincvenţii şi falşii solicitanţi de azil, pentru a revoca cetăţenia teroriştilor, pentru a da mai multe puteri forţelor de ordine", a spus Salvini într-un mesaj transmis pe Facebook, scrie agerpres.ro.

Citește și: Protestatarii #Rezist fac o dezvăluire neașteptată! Ce ar fi avut Valer Dorneanu la el, în momentul în care s-au întâlnit pe stradă

Guvernul nu a comunicat imediat conţinutul exact al acestui text, care va intra în vigoare de îndată ce va fi semnat de preşedintele Sergio Mattarella, dar care va trebui să fie validat de Parlament în termen de 60 de zile.

Textul prevede ca permisele de şedere din motive umanitare să fie excepţionale - permise pe care 25% dintre solicitanţii de azil în Italia le obţineau în ultimii ani - şi suspendarea cererii de azil în cazul în care solicitantul este "periculos" sau a fost condamnat în primă instanţă.

Citește și: Formația Metallica revine în România! Află cât costă biletele

Documentul prevede o reorganizare a sistemului de primire pentru solicitanţii de azil, care vor fi grupaţi în centre de primire mari, eforturile de repartizare în teritoriu pentru a favoriza integrarea fiind rezervate minorilor izolaţi şi refugiaţilor recunoscuţi.

De asemenea, documentul prevede revocarea naturalizării oricărui cetăţean străin condamnat pentru terorism.

Citește și: Anunț de ultimă oră de la CFR! Ce a făcut cu o sumă importantă de la Bugetul de Stat

În ceea ce priveşte securitatea, textul generalizează utilizarea pistoalelor electrice, inclusiv de către poliţişti municipali, şi promovează evacuarea clădirilor ocupate, eliminând obligaţia de a oferi cazare temporară pentru persoanele vulnerabile.

Foarte discutat de mai multe săptămâni, textul a fost, înainte de aprobarea sa, subiectul unor critici, inclusiv în cadrul Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), aliat guvernamental al Ligii.

Citește și: Zeci de mii de locuri de muncă, puse la bătaie! În ce domeniu se oferă cele mai multe posturi

Secretarul general al Conferinţei Episcopale din Italia, Monseniorul Nunzio Galantino, a criticat faptul că imigraţia şi securitatea sunt tratate în acelaşi text.

"Aceasta înseamnă că imigrantul este deja judecat din cauza condiţiei sale şi că este considerat deja un pericol public, indiferent de comportamentul său. E un semn rău ", a spus el.

Citește și: Viitor sumbru pentru românii cu rate! Avertismentul specialiștilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.