Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul japonez a aprobat vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de Moderna şi AstraZeneca

smartradio.ro
moderna vaccin covid

Guvernul japonez a aprobat vineri vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate de Moderna şi AstraZeneca, specificând că acesta din urmă nu va fi utilizat imediat din cauza îngrijorărilor cu privire la riscurile rare, dar grave, de complicaţii, informează AFP.

Unda verde dată de autorităţi ar trebui să permită accelerarea campaniei de vaccinare din Japonia, pentru care guvernul este puternic criticat cu două luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo - 2020 (23 iulie-8 august), potrivit agerpres.ro.

Mai puţin de 2% din cei 125 de milioane de locuitori ai Japoniei au primit cele două doze de vaccin Pfizer/BioNTech, singurul ser aprobat până acum de guvernul japonez.

Pentru a fi comercializat în Japonia, orice produs sanitar trebuie să fie supus unor studii clinice suplimentare pe teritoriul ţării, ceea ce a întârziat disponibilitatea vaccinurilor prin comparaţie cu alte ţări.

Utilizarea primelor loturi de Moderna ar trebui să accelereze campania de vaccinare, mai ales că ar trebui să coincidă cu deschiderea, săptămâna viitoare, a două centre de vaccinare în masă la Tokyo şi Osaka (vest).

Pe de altă parte, Japonia nu va începe să utilizeze imediat vaccinul AstraZeneca din cauza unor cazuri rare, dar grave, de tromboză (cheaguri de sânge) observate în alte ţări.

Populaţia Japoniei este în mare parte împotriva organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo din această vară, temându-se că evenimentul va înrăutăţi şi mai mult situaţia sanitară, în contextul în care arhipelagul se confruntă cu un al patrulea val de COVID-19.

Guvernul intenţionează să finalizeze faza de vaccinare a persoanelor cu vârsta de 65 de ani şi peste până la sfârşitul lunii iulie, în mijlocul JO, dar acest obiectiv pare dificil de atins.

În plus, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat miercuri că 75% dintre rezidenţii satului olimpic vor fi vaccinaţi.

Japonia a încheiat acorduri cu mai multe companii farmaceutice pentru a-şi putea vaccina întreaga populaţie: guvernul a comandat circa 200 de milioane de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech, 50 de milioane de doze de la Moderna şi 120 de milioane de doze de la AstraZeneca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.