Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul le aruncă primarilor un colac de 700 de milioane de lei prin OUG / DOCUMENT

ziaruldeiasi.ro
primari

Guvernul pregătește o ordonanță de urgență prin care le dă primăriilor posibilitatea să se împrumute cu 700 de milioane de lei, până pe 31 iulie, pentru pentru plata subvențiilor restante aferente furnizării energiei termice către populație, potrivit documentului consultat de ȘTIRIPESURSE.RO.

„(1) Prin derogare de la prevederile art. 61 alin. (1) şi art. 63 alin. (41) din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de la prevederile art. 3 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 14/2019 pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, unităţile administrativ-teritoriale pot solicita, în cursul anului 2019, contractarea de împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 700.000 mii lei, pentru plata subvențiilor restante aferente furnizării energiei termice către populație”, prevede textul de OUG pregătit de Guvern.

Potrivit ordonanței, unitățile administrativ-teritoriale pot contracta împrumuturile numai cu avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, şi numai dacă la data depunerii documentației nu prezintă restanțe la împrumuturile contractate anterior din venituri din privatizare.

Documentele pentru contractarea împrumutului se vor depune până la data de 31 iulie 2019 la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice/administrațiile județene ale finanțelor publice.

CITEȘTE AICI ORDONANȚA DE URGENȚĂ PREGĂTITĂ DE GUVERN .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.