Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul lui Alexis Tsipras a obţinut votul de încredere al Parlamentului grec

tsipras

Noul Guvern grec a obtinut votul de încredere al Parlamentului în noaptea de marti spre miercuri, iar premierul Alexis Tsipras, liderul partidului radical de stânga Syriza, si-a înasprit tonul fata de Germania înaintea unei reuniuni a Eurogroup, relateaza Euronews, potrivit Mediafax.

Seful Guvernului a obtinut, fara surprize, voturile a 162 dintre cei 299 de deputati prezenti si a pledat pentru un plan alternativ în vederea redresarii economiei tarii.
Actualul plan de ajutor se încheie la sfârsitul lunii, iar Atena va trebui sa gaseasca 17 miliarde de euro pâna la sfârsitul lui august pentru a evita deficitul de plati.
Noul Guvern a obtinut fara probleme votul Parlamentului, dar adevaratele provocari abia acum urmeaza: sa-si tina promisiunile pe plan intern si sa negocieze sub o presiune puternica cu creditorii internationali, comenteaza Euronews.
Cu aceasta ocazie, Alexis Tsipras a ridicat tonul la Germania înaintea unei reuniuni cruciale a Eurogroup, care va avea loc miercuri. "Domnul Schaeuble si domnul Samaras ne-o pot cere în orice fel, dar noi nu vom solicita o extindere a planului de ajutor pentru Grecia. Cât timp vom avea sprijinul poporului, nu vom ceda în fata santajului si nu ne va fi teama de nimeni", a declarat el, facând referire la ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, si la fostul premier grec Antonis Samaras.
Tsipras a acuzat Germania ca îi cere Greciei "lucruri irationale". El si-a încheiat însa discursul exprimându-si "speranta ca va fi gasit un acord cu partenerii europeni".
La rândul sau, ministrul Securitatii sociale a amintit unitatea majoritatii si dorinta sa de a merge înainte cu programul sau.
În schimb, opozitia conservatoare, desi si-a exprimat speranta ca noul Guvern va avea succes, s-a declarat pesimista.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.