Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul mărește substanțial premiile medaliatelor cu bronz la CM de handbal

handbal romania-brazilia 12/13/15

Primele jucatoarelor din lotul echipei nationale de handbal feminin al României, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, vor fi suplimentate de Executiv, a declarat presedintele FRH, Alexandru Dedu.

"În sedinta de guvern de miercuri se va aproba o marire substantiala a primei", a declarat Dedu.

Alexandru Dedu a mnetionat ca si sponsorii federatiei le vor premia pe jucatoare.

Seful Federatiei Române de Handbal a precizat ca premierul Dacian Ciolos ar fi vrut sa fie prezent la sosirea "tricolorelor", dar nu a dorit sa politizeze succesul sportivelor. "Nu este un rezultat usor de obtinut. Nu este un rezultat adecvat momentului. Sa obtii o medalie la un Campionat Mondial într-un sport de echipa este foarte dificil, costa, dureaza, iar acest rezultat este confirmarea faptului ca scoala româneasca de handbal a fost, este si va fi. Un rezultat la jocurile de echipa este încununarea multor factori, o selectie buna, o pregatire buna, o mentalitate sanatoasa, o stiinta a jocului. Ca sa aduni 17 jucatoare, staf tehnic sa gândeasca la fel este greu, este enorm de greu. Acest rezultat este o gura de oxigen si vreau sa fie tratat ca atare. Am avut o convorbire cu domnul prim-ministru, care mi-a spus ca si-ar fi dorit sa fie aici, dar nu a vrut sa asocieze partea politica cu acest rezultat. Nu cred ca exista un cadou mai frumos facut României în aceste momente în care avem foarte putine arii de activitate în care sa fim în primi trei. Speram din tot sufletul sa ne calificam la Olimpiada. Fetele ne-au demonstrat imposibilitatea de a ceda, au fost contestate. Este o lectie pentru noi toti sa îi iubim pe cei care ne reprezinta", a afirmat Dedu, potrivit Mediafax.

Potrivit legii, premiul pentru medalia de bronz câstigata de handbalistele României este de 14.800 de lei pentru fiecare jucatoare, ministrul Sportului, Elisabeta Lipa, declarând, duminica,  ca acesta poate fi dublat si ca a discutat cu premierul Dacian Ciolos si în vederea unor suplimentari peste suma dublata.

"Premiul cuvenit pentru medalia de bronz mondiala este de 14.800 de lei. Conform legii, locurile 1-3 la Mondiale se pot dubla, premierea fiind prevazuta de HG 1447, cu completare 888. Am vorbit cu premierul Dacian Ciolos sa gasim solutii si peste suma prevazuta prin lege, care oricum va fi dublata. De asemenea, pentru Cristina Neagu, care în acest moment este golgheterul Campionatului Mondial, vom cauta solutii sa fie recompensata în plus", a declarat Lipa.

Nationala de handbal feminin a României a câstigat, duminica, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, dupa ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mica, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obtinând o medalie mondiala dupa 10 ani si prima de bronz din istorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.