Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Noii Zeelande va aloca 12 milioane de dolari pentru compensarea daunelor climatice înregistrate de ţări în curs de dezvoltare

noaa.gov
schimbari climatice criza climatica fenomene

Guvernul Noii Zeelande a anunţat că va aloca 20 de milioane de dolari neozeelandezi (12 milioane de dolari americani) drept finanţări climatice destinate compensării pierderilor şi pagubele înregistrate de ţări în curs de dezvoltare, informează marţi Reuters.

Ţările vulnerabile şi-au intensificat solicitările adresate ţărilor bogate pentru plata unor compensaţii în urma pagubelor suferite de cei mai săraci oameni din lume din cauza schimbărilor climatice. Chestiunea este şi una dintre temele aflate pe agenda Conferinţei ONU privind schimbările climatice (COP27) de anul acesta.

Ministrul neozeelandez de Externe, Nanaia Mahuta, a spus că decizia ţării sale de a aloca fonduri în valoare 20 de milioane de dolari neozeelandezi plasează Noua Zeelandă în prima linie a ţărilor cu venituri mari care adoptă o astfel de măsură, potrivit Agerpres.

''Negocierile internaţionale au întâmpinat dificultăţi în trecut în ceea ce priveşte apelurile pentru finanţări climatice care să compenseze pierderile şi pagubele, întrucât unele state sunt preocupate de ceea ce ar putea însemna din punct de vedere al răspunderii şi al compensării'', a spus Nanaia Mahuta.

Ea a declarat că Noua Zeelandă recunoaşte că pagubele ţărilor din bazinul Pacificului pot avea diverse forme, cum ar fi culturale, de limbaj sau în ceea ce priveşte sănătatea mintală şi bunăstarea oamenilor.

''Vom conlucra cu partenerii noştri, în special guvernele din Pacific, pentru a susţine zonele ce vor fi identificate drept priorităţi'', a precizat Nanaia Mahuta.

Noua Zeelandă nu s-a opus unui eventual fond centralizat pentru angajamente internaţionale destinate despăgubirilor climatice, dar a susţinut o gamă largă de mecanisme de finanţare, a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.