Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Orban a rămas fără bani! Zetea: 'Peste 100 de salariați ai Inspectoratului Școlar și-au pierdut locul de muncă'

ziarmm.ro
zetea-gabriel

Peste 100 de salariați ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș - fochiști, femei de serviciu, muncitori - au rămas fără locuri de muncă, deoarece nu mai sunt bani pentru plata salariilor acestora, anunță președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Zetea a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că se ajunge în vremurile dinainte de 1989, când în unitățile școlare făceau curat elevii, iar focul în sobe era făcut de profesori.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

„O veste tristă a venit din zona educației unde, săptămâna trecută, peste 100 de oameni au fost dați afară de ISJ Maramureș, pentru că Guvernul PNL a construit un buget cu nenumărate sincope. Tăierea de peste 20% a bugetului la Ministerul Educației se resimte și în județul nostru, unde nu mai avem fochiști în școli, personal de întreținere, muncitori sau femei de serviciu. Există localități în care un singur fochist ar trebui să facă foc în zece instituții de învățământ. Ajungem iar în vremurile dinainte de 1989, când în unitățile școlare făceau curat elevii, iar focul în sobe era făcut de profesori”, a spus Zetea.

Președintele CJ Maramureș a subliniat că, potrivit informațiilor primite din teritoriu, conducerea ISJ Maramureș a transmis directorilor de școli o adresă cerându-le să meargă la primari, să le asigure plata pentru personalul auxiliar, lucru care, însă, nu este posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.