Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Orban încasează o lovitură frontală de la FDGR-ul lui Klaus Iohannis

FDGR

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, candidat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) pentru al doilea mandat, a declarat luni seara că ar prefera ca anul şcolar să înceapă după organizarea alegerilor locale și a precizat că împărtășește punctul de vedere al ALDE pe această temă.

"În ce priveşte începerea anului şcolar, din anumite puncte de vedere, vorbesc acum din punctul de vedere al alocării fondurilor necesare pentru aceste măsuri de prevenţie, Primăria Sibiu a organizat o şedinţă extraordinară şi am alocat banii necesari pentru separatoare, pentru tablete, deci, pentru ceea ce este nevoie. Să nu uităm că administraţia publică locală lucrează după legi şi noi am aşteptat legile care s-au emis de către Guvern şi le aplicăm. Dar în ceea ce priveşte începerea în data de 14 (septembrie n.r.) sau în data de 1 octombrie şi eu aş pleda pentru începerea şcolii după alegeri, din motivele pe care le-a spus colegul de la ALDE", a spus Astrid Fodor, în cadrul unei dezbateri electorale pe tema educaţiei.

Liderul ALDE Sibiu şi candidat la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, fostul subprefect Horaţiu Marin, cere amânarea începerii anului şcolar.

"Eu cred că trebuie să plecăm de la sănătatea elevilor şi a profesorilor. De aceea, părerea mea, cred că trebuie amânată începerea anului şcolar cu cel puţin două săptămâni. Trebuie să fim realişti şi să nu ne minţim între noi: încă nu suntem pregătiţi ca să începem anul şcolar", a spus Horaţiu Marin.

La dezbatere au fost prezenţi 11 din cei 12 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu. Majoritatea candidaţilor la funcţia de primar al Sibiului sunt pentru reluarea cursurilor de către elevi, dar în condiţii de siguranţă a sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.