Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Orban își ASUMĂ RĂSPUNDERA și pe prorogarea pensionării anticipate a magistraților: Există riscul dispariției din sistem a 2700 de magistrați

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul își va asuma răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu. Totodată, Guvernul își va asuma răspunderea pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraților, conform Mediafax.

Citește și: Pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea, luată cu ASALT de internauți NEMULȚUMIȚI după mesajul acestuia de 1 Decembrie

„Am cerut acordul Biroului Politic Național al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pe două teme importante. O temă este legată de justiție și cealaltă temă este legată de abrogarea prevederilor nocive pentru economie din OUG 114. În ceea ce privește angajarea răspunderii pe domeniul justiției am cerut acordul pentru a cuprinde în proiectul de lege pe care ar urmă să ne angajăm răspunderea câteva elemente extrem de importante, prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraților. De asemenea, prrogarea termenului de intare în vigoare care cresc de la doi la patru ani vechime necesară pentru intrarea în magistratură și prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederii care trece de la complete de doi la complete de trei”, a spus Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Șeful Executivului susține că dacă nu vor fi luate măsuri, atunci există riscul dispariției din sistemul de justiție a 2700 de magistrați.

„În cazul în care Parlamentul nu votează proiectul de lege inițiat de PNL privind abrogarea recursului compensatoriu, vom include în proiectul de lege pe care ne vom angajă răspunderea și brogarea recursului compensatoriu”, a subliniat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.