Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte al CCR dezminte posibilul OUG pe alegerile anticipate: 'NU poți să stabilești calendarul dacă nu știi că vor fi alegeri'

ziaruldeiasi.ro
augustin zegrean

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, la Digi24, că Executivul nu are cum să stabilească calendarul alegerilor parlamentare anticipate, având în vedere că Parlamentul nu este dizolvat, practic, nu este deschisă calea spre declansarea procedurii.

Citește și: USR, calcule îngrijorătoare despre împrumuturile Guvernului: 'S-a împrumutat cu peste 7.500 de lei pe secundă'

„Nu poti sa stabilesti calendarul alegerilor cand nu stii daca vor fi alegeri. Trebuie mai intai data alegerilor pentru asta. Parlamentul nu este dizolvat. NU avem anticipate, numai in gand”, a  spus Zegrean.

Guvernul se va reuni în ședință, astăzi, iar conform surselor noastre va fi emisă Ordonanță de Urgență prin care se pregătesc alegerile anticipate.

Conform surselor noastre, Guvernul va stabili prin OUG cum se compune Biroul Electoral Central, circumscripțiile de votare, dar și alte detalii organizatorice.

Măsura este pregătită încă de pe acum, asta pentru că în cazul în care va pica Guvernul în urma moțiunii de cenzură, acest Executiv va fi unul interimar, cu puteri limitate și nu va mai putea emite OUG pe această temă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.