Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul PNL, tras de mânecă de un fost șef ANAF: 'Dacă nu acționați acum, toată lumea va realiza că îi lăsați să moară încet, pe nevăzute, în mod intenționat'

gelu diaconu sef anaf

Gelu Diaconu, fost șef al ANAF, comentează marți, pe Facebook, situația dificilă prin care trece în acest moment presa din România și critică Guvernul Orban pentru lipsa unor măsuri pentru a ajuta această industrie.

„Subfinanțarea presei scrise/online, o dramă tăcută în plină desfășurare

Lăsând deoparte presa mufată la bani publici (vezi recentul caz al Dcnews, care a luat acum o săptămână 500.000 euro de la primarul sectorului 4 pentru organizarea de evenimente, fără licitatie), publicațiile se confruntă cu o lipsă de bani acută. Au dat oameni afară și au tăiat salarii cu 30 și chiar 50%.

Principalul motiv: companiile au diminuat drastic bugetele de publicitate. Nici până atunci nu stătea prea bine, având concurenți direcți Google și Facebook care înghit partea leului din banii de publicitate.

COVID-19 se transmite prin aerul respirat? Ce spune Organizația Mondială a Sănătății

Motivul secundar: Guvernul nu a considerat necesar să gândească o schemă de sprijin pentru această industrie.

Ce înseamnă asta pentru voi, cetățenii?
- jurnaliști demotivați și chiar mai puțini
- politicieni mai relaxați când știu că nu mai au în ceafă ochii presei
- ascensiunea publicațiilor care scriu la comanda politicienilor sau care promovează fake news (acestea din urmă n-au redacții adevărate și cheltuieli mari)
- informație mai puțină și de proastă calitate

Să ceri solidaritate companiilor, să le ceri să înțeleagă că presa le-a fost un partener important care le-a apărat interesele în fața "atacurilor" statului...e contraproductiv. În business nu sunt sentimente. Există doar contul de profit și pierdere. Așa funcționează lumea și nu tăiem firul în patru pe acest subiect acum. Responsabilitatea companiilor se îndreaptă în primul rând către acționari.

Dar Guvernului poți să-i ceri să realizeze că mass-media este una din principalele infrastructuri critice ale democrației.
Am văzut că industria le-a trimis deja scrisori oficiale. N-am văzut însă nicio măsură.

Domnilor liberali, v-a plăcut când presa scria zilnic despre Veorica și Dragnea, dezvăluindu-le hoțiile și incompetența?
Dacă nu acționați acum, toată lumea va realiza că îi lăsați să moară încet, pe nevăzute, în mod intenționat. Nu e suficient postul de casă Digi24, credeți-mă pe cuvânt. Nici pentru voi și nici pentru democrație, atâta cât a mai rămas din ea în aceste vremuri triste”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.