Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul polonez intenționează să intre pe piaţa vânzărilor cu amănuntul

romanialibera.ro
krs polonia

Guvernul polonez analizează o posibilă intrare pe piaţa vânzărilor cu amănuntul şi nu exclude achiziţionarea unui lanţ de magazine alimentare în viitor, a declarat joi un membru al Executivului de la Varşovia, transmite DPA.

Ministrul adjunct al activelor statului, Artur Sobon, a apreciat că un eventual lanţ de magazine de vânzări cu amănuntul, controlat de stat, s-ar completa bine cu Polish Food Holding, un viitor conglomerat de firme din sectoarele agriculturii şi procesării de alimente. Obiectivul central al ambelor iniţiative ar fi asigurarea unor preţuri corecte pentru fermierii polonezi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Iohannis, declarație controversată! Ce se întâmplă cu elevii bolnavi care nu pot susține examenele .

"Am fi prezenţi începând de pe câmp şi până la masa consumatorilor", a declarat Artur Sobon într-un interviu pentru portalul online Money.pl

Polonia nu vrea să naţionalizeze industria de retail, ceea ce ar fi o măsură "nerealistă şi inutilă" dar "vrem să fim prezenţi acolo unde putem asigura profitabilitatea şi producţia pe termen lung pentru fermieri", a spus Sobon. "În această afacere, mărimea contează", a adăugat oficialul polonez.

Declaraţiile oficialului au provocat însă unele comentarii negative în mediul online precum şi comparaţii cu perioada comunistă, când sectorul vânzărilor cu amănuntul era controlat de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.