Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Ponta anunță ce se va întâmpla cu acordul cu FMI

fmi

Ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, a declarat miercuri, la Slatina, că nu vede un motiv pentru a prelungi acordul cu Fondul Monetar Internațional, ce se va încheia în septembrie 2015.

"Din punctul meu de vedere, la sfârșitul lunii septembrie, când se va încheia actualul acord, nu văd un alt motiv pentru a prelungi acordul", a afirmat Vâlcov.

Darius Vâlcov a spus în această săptămână că un nou acord cu FMI nu este o prioritate și că România este suficient de stabilă pentru a se descurca fără a fi ghidată.

Actualul acord stand-by este cel de-al zecelea încheiat de România cu FMI în ultimii 23 de ani și al treilea acord solicitat de România FMI de la declanșarea crizei economice în 2009. Aranjamentul se derulează pe 24 de luni și are o valoare de aproximativ 1,98 miliarde de euro (1,75 miliarde DST — Drepturi Speciale de Tragere — n.r.) pentru România.

Primul acord de după decembrie 1989 a fost încheiat în 11 aprilie 1991, potrivit paginii de internet a instituției financiare internaționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.