Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregătește MAREA NAȚIONALIZARE / DOCUMENTE

gunoi glina

Naționalizare! E cuvântul de bază în Guvern, conform unor documente obținut de la Ministerul Mediului! Conform actelor obținute de către ecopolitic.ro, Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, cere o hotărâre de Guvern prin care depozitele de deșeuri neconforme industriale (gropile de gunoi) să fie preluate de stat, în speță de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Administrația Prezidențială și o altă persoană juridică au fost înștiințate de mutarea pusă la cale la Mediu. Scopul: România să scape de infringementul, sancțiunile pe care Comisia Europeană le impune României, privind închiderea tuturor gropilor de gunoi (depozite de deșeuri neconforme).

Citește și: Este pe făraș! RUPTURĂ între conducere și jucătorul de AUR al lui Gigi Becali

O primă etapă a fost adoptarea Strategiei și Planul National de Gestionare a Deseurilor care în data de 5 ianuarie a.c. a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.11 bis.

Cea mai mare problemă este cea legată de faptul că mai multe depozite industriale de deșeuri, ai căror administratori sunt în insolvență sau în faliment, statul român nu putea intervenii, neexistând nicio posibilitate de a putea închide aceste depozite, România fiind în continuare sub sancțiuni.

Citește și: Mutare de proporții! Se vor lansa două noi posturi în România

În acest context s-a mers, în primul rând, pe o variantă de găsire a soluțiilor de finanțare a lucrărilor de închidere a acestor gropi de gunoi, aprobându-se Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor (PNGD) prin care s-a dat posibilitatea ca AFM-ul să fie eligibil. Iar, în al doilea rând, trebuia să se găsească o soluție prin care aceste depozite industriale de deșeuri, cu mari probleme, să poată accesa fonduri pentru închiderea lor, scrie sursa citată.

Soluția pe care o are Guvernul României, în speță Ministerul Mediului, este aprobarea unei Hotărâri de Guvern prin care se vor naționaliza, se vor transfera ca și proprietate aceste gropi de gunoi către statul român, către Administrația Fondului pentru Mediu care o să poată accesa fonduri europene de închidere a acestor gropi de gunoi.

Citește și: ATENȚIE, patroni! Din aprilie, inspectorii muncii încep CONTROALELE! Ce verifică .

content-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.