Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregăteşte o lovitură devastatoare pentru primari: PNDL ar putea fi 'suspendat' doi ani (surse)

constructii drumuri

Guvernul Orban încearcă să facă economii din banii destinaţi dezvoltării comunităţile locale. După ce au afirmat de mai multe ori că Programul Naţional de Dezvoltare Locale II (PNDL II) nu va fi oprit, decidenţii guvernamentali pregătesc o "blocare" a programului, au precizat surse guvernamentale pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit surselor guvernamentale, în Ministerul Dezvoltării se lucrează la prelungirea cu doi ani a tuturor contractelor de lucruri. În perioada următoare vor fi transmise autorităţilor beneficiare adresa pentru acestea să nu mai trimită situaţii de lucrări.

Situaţia este una neplăcută pentru primari, nu doar pentru cei de la PSD, consideraţi principalii beneficiari ai PNDL II, ci şi pentru primarii care preiau mandatele în această perioadă. Multe lucrări riscă să se degradeze timp de doi ani, după "îngheţarea" lucrărilor.

"Asta înseamnă că lucrările care sunt în execuţie acum vor fi stopate, ceea ce este o nenorocire. Acolo unde sunt oamenii în pregătiţi să toarne stratul de asfalt, va rămâne neasfaltat, unde sunt pregătiţi să facă rigole, nu se ma fac, vine iarna, ploi, nenorociri", a declarat un ales local pentru STIRIPESURSE.RO.

Într-o situaţia foarte dificilă se vor trezi şi firmele care execută lucrările din PNDL II, pentru că nu vor putea fi plătite pentru lucrările din ultima perioadă, iar contractele vor fi suspendate timp de doi ani.

"Sunt deja mulţi constructori care au lucra foarte mult. Îmaginaţi-vă că vine cineva şi le zice: ce ai lucrat în octombrie, septembrie vedem noi când îţi plătim. Pe unii îi omoară. Asta înseamnă că primarii şi firmele vor fi devastaţi", a declarat un alt ales local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.