Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregătește o subvenție de 1,529 lei/litru de motorină pentru fermieri

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca guvern sedinta

Guvernul va adopta în ședința de joi nivelul subvenției la motorina folosită de fermieri și va stabili suma alocată pentru plata în anul 2023 a ajutorului de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Pentru anul 2023, rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, este de 103,9059 lei/1.000 litri și reprezintă conversia din euro în lei a ratei minime de impozitare de 21 euro/1000 litri calculată la rata de schimb a monedei euro din data de 3 octombrie 2022”, potrivit Hotărârii de Guvern aflată pe masa Executivului.

Subvenția care se acordă fermierilor ca ajutor de stat în 2023, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru și reprezintă diferența dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei standard pentru motorină și rata accizei reduse de 103,9059 lei/1.000 litri.

Valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 500 de milioane de lei, conform proiectului care se va discuta joi în ședința de Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.