Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregătește schimbări în administrația publică locală: Specialiştii din primării vor putea lucra şi pentru alte UAT-uri

primarie

Specialiştii din primării ar putea lucra pentru mai multe administraţii publice, a declarat, vineri, la Botoşani, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Potrivit acestuia, Guvernul are în vedere adoptarea unui act normativ în baza căruia să fie create consorţiile administrative, care să permită specialiştilor dintr-o primărie să poată lucra şi pentru o altă unitate administrativ-teritorială (UAT).

"Vom face o reglementare legată de consorţiile administrative, care vor fi fără personalitate juridică. Vor fi pe bază voluntară şi înseamnă următorul lucru: dacă într-un UAT, într-o comună, într-un oraş, într-un municipiu ai un specialist bun pe un anumit domeniu, indiferent care ar fi el - că e urbanist, că e cadastrist, că e la economic, la partea juridică, că face proiecte pe fonduri europene - dacă şi salariatul doreşte şi e o colaborare bună între mai multe UAT-uri, de ce nu ar putea acel om să lucreze şi pentru alt UAT, care poate are lipsă de personal pentru acea categorie", a afirmat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.