Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul premierului slovac Peter Pellegrini a supravieţuit unei moţiuni de cenzură

slovacia

Premierul slovac Peter Pellegrini a supravieţuit marţi unei moţiuni de cenzură, în contextul în care guvernul său este supus unei presiuni în creştere după dezvăluirile privitoare la gradul de influenţă al principalului suspect în dosarul uciderii jurnalistului Jan Kuciak, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Asasinarea jurnalistului de investigaţii Jan Kuciak, care a descoperit cazuri de fraudă implicând oameni de afaceri cu conexiuni politice, şi a logodnicei sale Martina Kusnirova a atras atenţia asupra fenomenului corupţiei din Slovacia. 

În luna februarie 2018, Jan Kuciak a fost ucis împreună cu partenera sa de viaţă în locuinţa lor din Bratislava, în timp ce lucra la o investigaţie jurnalistică asupra legăturilor dintre guvernul slovac şi mafia italiană.

Citește și: Guvernul italian amână termenul limită pentru salvarea Alitalia

Asasinarea lui Kuciak a declanşat o gravă criză politică în Slovacia, ce a dus în martie anul trecut la demisia premierului Robert Fico, a doi miniştri de interne şi a şefului poliţiei naţionale. 

Ultimul articol al lui Jan Kuciak, neterminat dar publicat postum, a vizat oameni de afaceri italieni prezenţi în Slovacia - printre care Antonino Vadala - şi suspectaţi de legături cu mafia calabreză 'Ndrangheta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.