Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul provinciei Hubei susține că perioada de incubație a coronavirusului ar putea fi de 27 de zile, și nu de 14 zile

Facebook
coronavirus

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din provicia chineză Hubei a fost infectat cu noul coronavirus, însă a prezentat simptome de abia 27 de zile mai târziu, au anunțat oficiali ai guvernului local, potrivit Reuters. Asta înseamnă că perioada de incubație a virusului ar putea fi mai lungă de 14 zile.

O perioadă mai mare de incubație ar putea complica eforturile de a ține sub control epidemia care a ucis până acum peste 2.000 de persoane și s-a răspândit în afara Chinei, conform Mediafax.ro.

Citește și: Adrian Năstase îi răspunde lui CTP, după ce jurnalistul a spus că Beuran l-ar fi ‘gâdilat sub gușuliță’

Bărbatul, identificat doar după numele său de familie, Jiang, se întorcea pe 24 ianuarie cu mașina în Shennongjia, aflat în nord-vestul Hubei, din estul Ezhou, unde s-a văzut cu sora sa care fusese infectată, potrivit anunțului pus sâmbâtă pe site-ului guvernului Hubei, provincia care a fost epicentrul virusului.

El a prezentat simptome de febră pe 20 februarie și testul pentru coronavirus a ieșit pozitiv, o zi mai târziu, conform declarației guvernului.

Citește și: Oreste lansează un avertisment serios pentru PNL, PMP și USR: ‘Dacă nu vor începe cu adevărat’

Autoritatea de sănătate din Hubei a raportat alte 99 de decese din cauza coronavirusului în cursul zilei de sâmbătă, ducând numărul morților în provincie la 2.346, scrie CNN.

Autoritățile Hubei au confirmat, sâmbătă, alte 630 de cazuri de virus în Hubei, inclusiv 32 de cazuri într-o închisoare. Numărul total de cazuri în epicentrul focarului a ajuns la finalul zilei la 64.084.

Citește și: Suntem în alertă! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimetelor a depistat carne de pui cu gripă aviară

În prezent sunt 40.127 de pacienți internați în Hubei, dintre aceștia 1.845 sunt în stare critică. Alte 15.299 de persoane infectate cu coronavirus au fost externate de la izbucnirea epidemiei.

Numărul de decese la nivel global a ajuns la 2.458. Dintre acestea, 17 au fost înregistrate în afara Chinei continentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.