Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pune biciul pe companiile din comunicații: a aprobat o taxă în urma unui comportament considerat 'incorect'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Darius Valcov

Guvernul României, prin vocea consilierului premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunțat vineri seară că a adoptat o taxă de 3% pentru companiile din domeniul comunicațiilor. El a dat și câteva exemple asupra modului în care procedează unele companii.

„S-a stabilit o taxă care se va plăti către ANCOM de 3%, taxă care va fi folosită de ANCOM pentru digitalizarea aparatului administrativ. Asta vine și în urma unui comportament analizat și considerat incorect de Guvernul României a celor care ar trebui să plătească taxe pe profit din acest domeniu.

Cei doi mari jucători din această piață au plătit anul trecutun impozit pe profit de 7, 2 la mie, respectiv 9 la mie dacă ne raportăm la cifra de afaceri.

Un al treilea, la care n-aș vrea să-i dau numele, dar are și o televiziune în cadrul său, a plătit un impozit pe profit de 5 la zece milioane. Adică în traducere liberă 10,00005 la sută. Mai exact 1577 de lei la o cifră de afaceri de 3,3 milarde de lei”, a spus Darius Vâlcov, într-o conferință de presă.

Citește și: Vâlcov 'nu crede' că OUG privind măsurile fiscale va genera pierderea locurilor de muncă la companiile de stat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.