Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul României a anunțat condițiile speciale de finanțare din domeniul turismului

capital.ro
turism balnear

Guvernul României a adoptat, astăzi, în ședința Executivului, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri pentru finanțarea investițiilor în turism.

Citește și: Partidul Noua Dreaptă INTERVINE în scandalul LGBT de la Eurovision: Cere conducerii TVR rejudecarea pieselor intrate în concurs

Astfel, conform actului normativ, prin derogare de la legea nr. 273/2006, investițiile în turism se pot finanța pe o perioadă care se poate întinde până la 4 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 2 ani. De asemenea, s-au reglementat modalitățile prin care se pot deconta sumele contribuției de la bugetul de stat, de utilizare a sumelor transferate de la bugetul Ministerului Turismului, precum și posibilitățile de recuperare a acestora pentru nerespectarea prevederilor legale sau contractuale.

„Introducerea bugetului multianual era mai mult decât necesară în condițiile în care ne dorim dezvoltarea turismului pe termen lung. Prin această ordonanță, am dovedit angajamentul Executivului în privința susținerii industriei românești. Investițiile în turism necesită o perioadă îndelungată de timp, așa că această modificare legislativă reprezintă un ajutor direct dat autorităților locale care au în plan să realizeze proiecte de infrastructură turistică. Urmărim astfel ca România să devină competitivă pe mai multe domenii turistice, iar numărul turiștilor străini care ne vizitează țara să devină din ce în ce mai mare. Am văzut în 2018 o creștere atât a numărului de turiști străini, precum și o creștere a cheltuielilor acestora în România de peste 120 de milioane de euro. Este important să menținem această tendință”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, se arată într-un comunicat de presă.

Prin adoptarea acestei ordonanțe de urgență, decalajele dintre dezvoltarea turismului din România și din țările concurente la nivel mondial se vor reduce, ca urmare a impacului investițiilor derulate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.