Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul României vrea să asigure finanțarea cu până la 80% pentru achiziţia de echipamente IT şi 60% pentru alte echipamente şi utilaje

twitter.com
tastatura laptop calculator

Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă privind reglementarea Programului de garantare a leasingului pentru întreprinderile mici şi mijlocii, a anunţat Ionel Dancă. Programul asigură până la 80% din valoarea finanţării pentru achiziţia de echipamente IT şi 60% pentru cumpărarea altor echipamente, iar plafonul maxim, pentru un beneficiar, este de 5 milioane de lei, a mai spus şeful Cancelariei premierului, relatează News.ro.

Citește și: VIDEO Ludovic Orban răspunde criticilor venite de la PSD și USR: 'Vorbesc ca să se afle în treabă! Cei de la PSD bat câmpii'

„O altă ordonanţă de urgenţă care a fost citită în prima lectură şi urmează a fi adoptată are legătură cu programul de relansare economică al Guvernului. Aşa cum bine ştim, multe dintre măsuri au fost adoptate ca reacţie rapidă la criza sanitară şi economică provocată de epidemia cu coronavirus”, a afirmat Ionel Dancă, la finalul şedinţei Executivului.

Acesta a oferit detalii şi despre felul în care va fi reglementat programul prin care este avută în vedere finanţarea pentru achiziţia de echipamente IT.

„În această şedinţă de guvern, a fost discutată ordonanţa de urgenţă privind reglementarea Programului de garantare a leasingului pentru IMM-uri - vorbim despre un program de garantare care asigură până la 80% din valoarea finanţării pentru achiziţia de echipamente IT şi 60% pentru achiziţia de alte echipamente şi utilaje, cu un plafon maxim, pentru un beneficiar, de 5 milioane de lei”, a conchis Dancă.

Programul de garantare a leasing-ului de echipamente şi utilaje este inclus în în Planul de relansare economică prezentat miercuri de Guvern.

Obiectivul acestuia este garantarea leasing-ului pentru IMM-urile care optează pentru o finanţare non-bancară. Vor fi acordate finanţări până la o limită maxima de 5.000.000 lei/ beneficiar, garantate în limita unui plafon de garantare în valoare de 1,5 miliarde lei, conform documentului Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.