Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul sârb cere dizolvarea parlamentului şi convocarea alegerilor anticipate

serbia croatia

Guvernul sârb i-a cerut joi preşedintelui Tomislav Nikolic să dizolve parlamentul şi să convoace alegeri legislative anticipate, considerând că astfel s-ar impulsiona reformele necesare aderării Serbiei la Uniunea Europeană, transmite agenţia EFE.

Într-un comunicat emis de biroul de presă al premierului Aleksandar Vucic se menţionează că executivul pe care aceasta îl conduce a reuşit, în mai puţin de doi ani, să întreprindă reforme economice dificile care au scos ţara din recesiune şi au împiedicat colapsul finanţelor publice, la sfârşitul anului trecut fiind iniţiate şi negocierile de aderare la UE. Guvernul de la Belgrad mai susţine că această primă etapă a modernizării ţării s-a încheiat cu o stabilizare politică şi economică, precum şi cu perspective de progres şi prosperitate.

Un răspuns din partea preşedintelui Nikolic este aşteptat chiar vineri, iar dacă şeful statului va accepta solicitarea executivului o posibilă dată a alegerile legislative anticipate ar putea fi 24 aprilie. Ultimul scrutin legislativ, desfăşurat în anul 2014, a fost câştigat de Partidul Progresist Sârb (SNS), din care face parte şi premierul Aleksandar Vucic şi care dispune de majoritate în parlament.

Conform ultimelor sondaje, SNS este cotat cu circa 50% din intenţiile de vot, iar popularitatea lui Vucic este chiar mai mare. În pofida progreselor economice, Serbia încă mai are nevoie de reforme substanţiale, mai ales în sectorul public, unde ar putea urma concedieri. O altă provocare pentru guvernul de la Belgrad este continuarea normalizării relaţiilor cu Kosovo, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.