Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul schimbă legea dării în plată. Vești bune doar pentru unii clienți. Reacția inițiatorului

legea darii in plata

Legea dării în plată va fi modificată prin ordonanţă de urgenţă. Ar putea fi scutiţi de plata impozitului cei care apelează la această lege şi care reprezintă cazuri sociale, adică au o singură locuinţă, pe care o cedează băncii, a spus ministrul Finanţelor, Anca Dragu, la Digi 24. Modificarea legii ar urma să se facă luna viitoare.

„Deşi nu e vina Ministerului de Finanţe că legea nu prevede scutire pentru acest tip de tranzacţii, considerăm eliminarea acelor tranzacţii care au un scop social, protejarea persoanelor şi a tranzacţiilor pe un fond social. Să sprijinim persoanele care într-adevăr au o singură casă”, a declarat Anca Dragu.

Vezi și: Prima vedetă care apelează la darea în plată e de la ProTV

Ministrul Finanţelor spune că împreună cu o asociaţie de clienţi lucrează la fixarea unor criterii pentru identificarea cazurilor sociale printre cei care apelează la legea dării în plată. În schimb, Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare cere scutirea de impozit pentru toți clienții.

Şi iniţiatorului legii dării în plată critică iniţiativa Finanţelor. „Nu au făcut altceva decât să torpileze, să saboteze această lege, iar modificarea prin ordonanţă de urgenţă, în care să introducem criterii sociale. Nu e altceva decât o continuare a acestei atitudini împotriva românilor”, a declarat deputatul PNL Daniel Zamfir.

Vezi și: Justificarea economica a unui credit de 3 milioane de euro, nerambursabil: taxa de intermediere

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.