Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul se așteaptă la o situație EXPLOZIVĂ: măsură de URGENȚĂ luată de IGSU

Guvernul se așteaptă ca situația în plan social să degenereze în următoarea perioadă. În sistemul RO-ALERT, cel prin care populația este alertată pentru situații de urgență cum ar fi fenomene meteo extreme sau cutremure, a fost implementat un nou tip de alertă, acela de revoltă socială.

Citește și: SURSE - Radu Mazăre nu a fugit singur în Madagascar: un alt GREU din dosar ar fi plecat cu el

Cei de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență susțin că există riscul unor revolte sociale în București, în zone în care populația are un nivel de trai scăzut, informează Libertatea.

Prin riscuri sociale se înţeleg riscuri majore care afectează un mare grup uman, acestea putând fi hazarde sau create de activitatea umană (proteste, boicoturi, schimbări de regimuri politice etc.) și care au consecințe sociale (schimbări în viața omului) cu potenţial catastrofic sever, spune PAAR.

”Riscul social„ poate apărea în București pe timpul manifestărilor sociale de protest datorate stărilor de frustrare, nemulţumiri sociale şi incertitudini salariale, dar și ”pe timpul manifestărilor ale unor mase de oameni cu nivel de trai redus (acutizare tensiuni) în zonele defavorizate ale Municipiului Bucureşti – Ferentari / Zăbrăuţi, Prelungirea Ferentari / Iacob Andrei, Giuleşti Sârbi / Săbăreni”.

”Având în vedere situaţia conflictuală existentă pe plan internaţional putem aprecia că, la nivelul Municipiului Bucureşti, riscul social este foarte mare”, mai spune docuemntul IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.