Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul slovac permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine

Pinterest
certificat digital covid verde european

Certificatul sanitar european pentru COVID-19 va putea fi folosit în Slovacia ca bilet de intrare în magazine şi în locaţiile altor furnizori de servicii, conform unei legi votate duminică de parlamentul de la Bratislava, relatează agenţia DPA.

Certificatul, care oferă informaţii despre vaccinare, testarea negativă sau o infectare anterioară, va fi folosit în acest scop în interiorul Slovaciei numai dacă un nou val de infectări va determina reimpunerea restricţiilor antiepidemice, scrie Agerpres.ro.

Actul normativ votat duminică a provocat proteste puternice din partea adversarilor vaccinării. Poliţia slovacă a fost nevoită să folosească vineri gaze lacrimogene pentru a opri sute de activişti anti-vaccinare să pătrundă în clădirea parlamentului de la Bratislava.

Nici fostul premier Peter Pellegrini nu este de acord cu această lege, în opinia sa ea împărţind populaţia în două categorii. În schimb, ministru sănătăţii, Vladimir Lengvarsky, a apreciat că măsura este foarte bună, întrucât persoanele vaccinate prezintă un ''risc minim'' de transmitere a virusului.

Slovacia are o populaţie de circa 5,5 milioane de locuitori, dintre care mai mult de 1,9 milioane au fost vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă.

Guvernul slovac are în plan să lanseze luna viitoare o loterie a vaccinării, pentru a stimula interesul populaţiei să se vaccineze anti-COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.