Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul spaniol cere prelungirea termenului de prescriere în cazul violenţelor şi abuzurilor comise împotriva copiilor

copil abuzat

Guvernul spaniol a adoptat vineri un proiect de lege care vizează prelungirea termenului de prescriere în cazul violenţelor şi abuzurilor comise împotriva minorilor, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Captură RECORD a ofițerilor antidrog: peste 900 de kilograme de heroină într-o operațiune de trafic INTERNAȚIONAL

Concret, guvernul vrea ca termenul de prescriere să nu înceapă să expire decât după împlinirea vârstei de 30 de ani de către victimă, şi nu 18 ani, cum este cazul în prezent.

Această modificare a Codului Penal, care va trebui să fie aprobată de către parlament, se referă la tentativele de omor, infracţiuni cu caracter sexual, rele tratamente şi traficul cu fiinţe umane, a precizat guvernul.

Proiectul de lege al guvernului include, printre altele, o largă definiţie a violenţei, care înglobează orice tip de rele tratamente, fizice, emoţionale sau psihologice, inclusiv pedepsele corporale şi neglijenţa.

Textul de lege include de asemenea noi delicte comise pe internet împotriva minorilor, precum incitarea la suicid, la comitere de infracţiuni cu caracter sexual sau promovarea de tulburări de alimentaţie.

Guvernul a anunţat de asemenea că vrea să înăsprească condiţiile de eliberare condiţionată, de semilibertate sau în ce priveşte permisele de ieşire pentru persoanele încarcerate pentru agresiuni cu caracter sexual asupra minorilor.

Potrivit guvernului, proiectul de lege ''are ca obiectiv general de a face din copilărie un bun colectiv care merită o protecţie specială''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.