Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul suedez acuză o şcoală musulmană de SEGREGARE pe sexe - FOTO/VIDEO

Prim-ministrul suedez Stefan Lofven a condamnat marţi 'segregarea' pe care şcoală privată musulmană din Stockholm este suspectată că ar practica-o prin separarea băieţilor şi fetelor în autobuzul şcolar sau la orele de sport, transmite marţi AFP, conform agerpres.

Postul TV4 a difuzat marţi extrase dintr-un documentar, programat spre difuzare în cursul serii, realizat în şcoala primară Al-Azhar, în care băieţii sunt văzuţi urcând prin faţă în autobuz, iar fetele prin spatele vehiculului cu care copiii, cu vârste între 6 şi 10 ani, se deplasează zilnic între domiciliile lor, situate în cartiere populare din nord-vestul capitalei.

S-A AFLAT unde şi cum au fost stabilite primele contacte între Putin şi Trump

'Mi se pare deplorabil. Aşa ceva nu îşi are locul aici în Suedia', a reacţionat premierul Lofven, la întrebările presei, precizând că i-a cerut ministrului educaţiei Gustav Fridolin o anchetă cu privire la ceea ce a numit 'segregarea' din această şcoală confesională.

content-image

Instituţia şcolară s-a aflat deja în centrul unei polemici asemănătoare. În august 2016, presa a relatat că autorităţile şcolare îşi dăduseră acordul pentru ca orele de sport să se desfăşoară separate pe sexe. Şcoala argumentase că, dacă orele vor fi mixte, anumiţi părinţi vor refuza participarea copiilor lor.

content-image

'Toată lumea are o responsabilitate pentru a construi o înţelegere între băieţi şi fete, prin urmare nu putem separa complet elevii la una din materii', a declarat atunci ministrul educaţiei, citat de cotidianul Aftonbladet.

Pe site-ul său, şcoala Al-Azhar dă însă asigurări că 'băieţii şi fetele au ore separate de nataţie şi sport', menţionează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.