Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul suedez își sporește puterile pe o perioadă de trei luni în lupta împotriva noului coronavirus

Operation World
Suedia

Guvernul suedez - criticat din cauza modului în care gestionează criza sanitară provocată de noul coronavirus - a prezentat un proiect de lege prin care îşi consolidează temporar puterea, cu scopul de a lupta împotriva epidemiei, un lucru criticat de opoziţie, relatează AFP, potrivit news.ro.

Această nouă lege ar urma să permită Guvernului condus de social-democratul Stefan Löfven să ia anumite măsuri, precum o limitare a adunărilor publice sau închiderea întreprinderilor - fără aprobarea Parlamentului -, cu scopul de a ”proteja vieţi omeneşti”, potrivit ministurlui Sănătăţii Lena Hallengren.

Însă, afirmă Executivul, viitoarele dispoziţii vor acorda puteri suplimentare Executivului doar pe o perioadă de trei luni, o situaţie care îngrijorează opoziţia.

Liderul Partidului Conservator Ulf Kristersson recunoaşte necesitatea luării unor decizii rapide în perioada crizei şi consideră că măsurile este necesar să aibă o ”legitimitate democratică”.

Proiectul de lege urma să fie supus aprobării Parlamentului.

În acest regat scandinav - populaţia nu este izolată -, ca în alte ţări europene, în vederea unei opriri a epidemiei.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 35: 'Debandada care se va crea cu ăştia ieşiţi pe străzi vă va depăşi'

Guvernul îndeamnă fiecare locuitor ”să-şi asume responsabilitatea” şi să urmeze recomandările autorităţilor sanitare.

Între măsurile cele mai stricte de până în prezent se află o interzicere a adunărilor de peste 50 de persoane şi a vizitelor în aziluri de bătrâni.

Felul în care regatul gestionează criza sanitară - mai puţin constrângător ca în alte ţări europene - ridică întrebări critice atât la nivel naţional, cât şi internaţional, însă Guvernul respinge o pasivitate.

”Nu, nu ne facem că nu s-ar întâmpla nimic în Suedia”, s-a apărat ministrul Sănătăţii Lena Hallengren în cadrul unei reuniuni cu presa internaţională joi, la Stockholm.

Această ţară cu 10,3 milioane de locuitori a depăşit luni pragul de 7.000 de cazuri confirmate şi 477 de morţi - o rată a mortalităţii mult mai mare decât a vecinilor săi nordici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.