Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul TÂLCUIEȘTE declarațiile lui Jean-Claude Juncker: 'Cel care trebuie să înțeleagă acest apel este Iohannis'

dancila juncker

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, scrie pe Facebook că îngrijorările președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker sunt legate de nevoia de unitatea despre care a vorbit și PSD, iar mesajul trebuie să ajungă la președintele Klaus Iohannis.

"Am citit interviul Președintelui CE Juncker. Reafirmă ceea ce noi, majoritatea parlamentară, am spus mereu, nevoia unității acasă. Cel care trebuie să înteleagă acest apel este Președintele Iohannis. În fond, nu noi ne-am jucat de-a pregătirea Președinției. Am pregătit Președinția și am afirmat asta, spre deosebire de Cotroceni. Haideți să intrăm în 2019 cu demnitatea și mândria cuvenită de a fi atât români cât și europeni. Interviul lui Juncker ne arată încă o dată că Europa e îngrijorată, problema însă e simplă: evitarea blocajului la Cotroceni. Cred că și domnul Președinte își dorește un summit de succes la Sibiu, or pentru asta e nevoie de o atitudine de coechipier, nu de competitor cu Guvernul timp de 6 luni". scrie Rovana Plumb, pe Facebook.

Citește și: Este oficial! Taxa pe lăcomie a apărut în Monitorul Oficial

Cu doar trei zile înainte de preluarea președinției Consiliului UE, președintele Comsiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat că are "dubii" privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială. Juncker a spus că, deşi este "bine-pregătit din punct de vedere tehnic", Bucureştiul nu a înţeles "deplin" ce presupune acest mandat.

Același oficial european spunea, în 5 decembrie, după întâlnirea cu premierului Viorica Dăncilă, la Bruxelles: "Am văzut azi cât de bine sunt pregătiţi miniştrii în domeniile lor. Sunt convins că România va finaliza un număr mare de propuneri de pe masa Parlamentului si Consiliului. Se întâlnesc în multe puncte programul comisie şi guvernului român. Mai sunt puncte cum ar fi statul de drept, dar acest lucru nu presupune preşedinţia Consiliului UE".

Citește și: Atenție, români! Programul ‘Prima Casă’ continuă și în 2019 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.