stiripesurse.ro

 
DESCARCA APLICATIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
FII LA CURENT CU STIRILE DIN CATEGORIA TA PREFERATA: URMARESTE-NE

'Guvernul tehnocrat e virusat și frustrat' - moțiunea PSD pe sănătate

psd

Social-democraţii îi solicită ministrului Sanatatii, Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivit draft-ului moţiunii pe sănătate care ar putea fi intitulată 'Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Şi frustrat! Şi nevaccinat!', întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a ministerului în problemele de sănătate publică prin reorganizarea sistemului, astfel încât să existe capacitatea de inspecţie şi control pentru identificarea, eradicarea şi prevenirea focarelor ce reprezintă pericole pentru sănătatea românilor, relateaza Agerpres.

Potrivit PSD, 'modul total neprofesionist în care această criză gravă a fost gestionată trebuie să înceteze', cu referire la situaţia bebeluşilor din Argeş.

'Sănătatea nu este o joacă, domnule ministru, ci un lucru fundamental pentru România! Până nu este prea târziu, faceţi un gest de onoare şi plecaţi, copiii noştri merită un sistem medical care să intervină la timp, merită implicare totală, ceea ce dumneavoastră aţi arătat că vă lipseşte cu desăvârşire! Ajunge cu experimentele, cu diletantismul şi nepăsarea, spre binele copiilor noştri!', se mai arată în proiectul de text.

"Drama părinţilor care îşi pierd copiii trebuie să înceteze! Bâlbele din sistem nu trebuie să mai bage copii în mormânt!', susţin iniţiatorii.

'Vă solicităm, domnule ministru, să respectaţi şi să definiţi în perioada imediat următoare programele de intervenţii asumate de PSD vizând: promovarea alăptării, profilaxia malnutriţiei la copii cu greutate mică la naştere, alimentaţia sănătoasă şi profilaxia obezităţii la copil, creşterea accesului la îngrijiri adecvate în unităţi regionale pentru nou-născuţi cu risc de deces neonatal, întărirea capacităţii de screening neonatal, actualizarea/elaborarea ghidurilor de practică inclusiv pentru asistenţii medicali comunitari, moaşe cu promovarea managementului integrat al bolilor copilului, formarea personalului din asistenţa medicală primară, maternităţi, ONG. De asemenea, vă solicităm să asiguraţi, conform programelor deja amintite, accesul la diagnostic precoce, monitorizare adecvată şi diversificarea serviciilor de asistenţă medicală primară cu accent pe serviciile profilactice", se arată în moțiune.

Vezi si:

PSD ridică 10.000 de oameni împotriva Guvernului Cioloș

Acțiuni furtunoase la vârful PSD


CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.