Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul trebuia să se asigure că cetăţenii români au condiţii corecte şi decente de lucru în Germania, spune deputatul PSD Budăi

Facebook.com
Marius Budai, deputat PSD

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat joi că Guvernul Orban trebuia să se asigure că cetăţenii români care au plecat să muncească în Germania au condiţii "corecte şi decente de lucru", potrivit Agerpres.

"Guvernului nu îi pasă de cetăţenii români plecaţi la muncă în străinătate şi îi foloseşte doar în scop electoral. Îi pune la pachet, la grămadă, în autocar, în avion. Apropo de avion, vreau să vă spun că suntem singura ţară din lume care permite în acest moment zborurile charter cu scopul de a livra ca pe o marfă muncitorii sezonieri în Germania. Din păcate, ce se întâmplă acum în Germania cu cetăţenii români este de neacceptat. Guvernul acesta a greşit atunci când, în primă fază, i-a înghesuit în autobuze, în microbuze, i-a înghesuit pe aeroport, i-a trimis la muncă în Germania. Scopul în sine de a munci este un scop nobil, dar acest Guvern trebuia să se asigure că cetăţenii români au condiţii corecte şi decente de lucru în Germania", a spus Budăi, la Palatul Parlamentului.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

El a adăugat că Guvernul Orban trebuia să se asigure că cetăţenii români care muncesc în Germania sunt plătiţi cel puţin cu salariul minim pe economie garantat în plată din această ţară, "nu să fie plătiţi la kilogramul de sparanghel recoltat".

"Acest Guvern trebuia să facă mult mai mult, era timpul şi era şi posibilitatea să negocieze salarii mult mai bune pentru cetăţenii români care lucrează în Germania. Am văzut cu toţii pe reţelele de socializare şi în presă imagini care sunt de neacceptat, cetăţeni români care sunt ţinuţi în carantină cu forţa fără a fi plătiţi, cetăţeni români cărora li s-au confiscat efectiv actele de identitate şi pentru eliberarea actului li se solicită câte 300 de euro, care este contravaloarea avionului de întors spre casă. (...) Guvernul României ar fi trebuit să negocieze pentru aceşti oameni testare, carantină cu plată, drum dus - întors gratuit şi un salariu mai bun decât salariul minim garantat în plată în Germania", a menţionat deputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.