Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Tudose anunță vestea cea MARE: Ce proiect uriaș al României a fost aprobat de Comisia Europeană - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern Mihai Tudose

Mihai Tudose l-a lăudat pe ministrul Transporturilor Felix Stroe, după ce acesta a anunțat că magistrala M6 de metrou va fi gata la timp. Ministerul Transporturilor a transmis Comisiei Europene cererea de finanţare pentru construirea liniei de metrou între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

"Mihai Tudose: Cele mai bune vești le avem de la Ministerul Transporturilor...

Felix Stroe: Duminică, 24 decembrie, Ministerul Transporturilor a depus aplicația pentru magistrala M6 de metrou. A fost acceptată de Comisia Europeană. Este vorba de magistrala Gara de Nord-Aeroportul Otopeni. Avem finanțarea asigurată. Magistrala M6 e pe drumul cel bun, nu mai poate fi oprită lucrarea.", au spus cei doi în ultima ședință de Guvern a anului.

Citește și: O nouă implozie în PSD! Liviu Pleșoianu îi dă lovitura lui Cătălin Rădulescu în cazul proiectului depus: 'Mi se pare o mare PROSTIE'

Proiectul este evaluat la suma de 1,4 miliarde de euro, din care Metrorex dispune deja de aproximativ 300 de milioane de euro dintr-un credit acordat, încă din 2010, de Guvernul Japoniei.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a promis recent că Magistrala 6 spre Otopeni va fi gata până în 2020, deşi estimările arată că această linie cu 12 staţii are termen de execuţie de 4 ani, iar licitaţia nu a fost, încă, lansată.

Potrivit unui anunţ de participare, postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), tipul procedurii va fi licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preţ în ceea ce priveşte criteriile menţionate în anunţ.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 3 ianuarie 2018, ora 16:30, iar primirea ofertelor sau a cererilor de participare se va face până la data de 11 ianuarie 2018, ora 16:00. Data limită de evaluare a ofertelor este 5 februarie 2018, ora 18:00, anunță Capital.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.