Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va adopta memorandumul privind aderarea României la OCDE. Ciucă: 'Avem deja stabilit un coordonator național la nivelul MAE'

Facebook
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că Guvernul va adopta memorandumul privind aderarea României la OCDE.

„Aseară am avut o întâlnire a Comitetului interministerial în care au fost clarificate și discutate toate aspectele legate de așezarea structurală și funcționarea celor care se implică nemijlocit (....) la procesul de aderare. Este un memorandum în care clarificăm elementele de elaborare și coordonare între Cancelaria primului ministru și MAE. Avem deja stabilit un coordonator național la nivelul MAE. Este vorba despre dl secretar de stat Luca Niculescu. (...) Reiterez importanța acestui demers. Putem să subliniem că ne-am angajat într-un proces de reformă ireversibilă în funcție de standardele impuse de OCDE. Putem să vorbim chiar de rezultate în ceea ce privește credibilitatea dobândită de instituțiile statului, de mediul de afaceri, recunoaștere care se concretizează în cifre”, a spus Ciucă.

După mai bine de 17 ani de așteptare, România poate face primul pas pentru a ajunge să stea la masa „economiilor premium” ale lumii. Țara noastră a primit invitația pentru a începe negocierile de aderare la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), instituție ai cărei membri au laolaltă mai bine de două treimi din producţia şi comerţul din lume și 90% din investițiile directe la nivel mondial. Intrarea în acest club prosper e considerată obiectiv strategic național și una dintre marile ambiții de politică externă ale României.

România și-a depus candidatura pentru aderare în 2004 și a reînnoit-o de trei ori de atunci, în 2012, 2016 și 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.