Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va aproba steagul localității în care s-a născut Viorica Dăncilă. Care este semnificația desenelor de pe stemă

stirimondene.fanatik.ro
dancila-viorica

Guvernul discută, vineri, un proiect de hotărâre privind aprobarea modelului steagului municipiului Roşiorii de Vede (judeţul Teleorman), localitatea în care s-a născut premierul Viorica Dăncilă.

Modelul steagului propus are forma dreptunghiulară cu proporția între lățimea și lungimea steagului de 2/3, format din trei fâșii dispuse orizontal în următoarea succesiune a culorilor: roșu, alb, roșu. În partea de sus, pe fâșia de culoare roșie, este inscripționat statutul localității „MUNICIPIUL” cu litere albe. În centru, pe fâșia de culoare albă, este imprimată stema municipiului. În partea de jos, pe fâșia de culoare roșie, este inscripționat denumirea localității „ROȘIORII DE VEDE” cu litere albe. Steagul se fixează pe hampă în partea stângă, pe lățime.

Descrierea stemei:

Stema municipiului Rosiorii de Vede se compune dintr-un scut despicat, prima parte fiind tăiată printr-un brâu negru, crenelat; în primul cartier, pe câmp roșu, trei spice de grâu, dispuse în evantai şi doi știuleți de porumb, totul de aur; în cartierul secund, pe fond albastru, un caducel de argint.

În partea stângă, pe fond de argint, un braţ cu maneca hainei roşie, iesind din flancul stang al scutului şi ţinând steagul Țării Româneşti (o fasie galbenă şi una albastră prinse de o hampă de argint, cu vârf auriu).

Scutul este timbrat cu o coroană murală cu cinci turnuri crenelate de argint.

Semnificaţiile elementelor însumate

Brațul face aluzie la roșiori, unităţi militare specifice Tarii Româneşti (arme vorbitoare). Banda evocă vechile castre romane existente, în antichitate, în zonă. Celelalte elemente amintesc activităţile economice specifice asezării. Coroana murală cu cinci turnuri crenelate de argint semnifică faptul că localitatea are rangul de municipiu.

Culoarea roșie – înseamnă putere, acțiune, îndrăzneală, generozitate, dragoste, voiță agresivitate, dorința de a servi patria.

Culoarea albă – transmite puritate, curățenie și neutralitate

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.