Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va discuta suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, pentru pregătirea unităţilor sanitare în vederea îngrijirii pacienţilor cu coronavirus

Facebook
guvern

Executivul urmează să aprobe în şedinţa de marţi, printr-o hotărâre, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru pregătirea unităţilor sanitare în vederea îngrijirii pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Proiectul de act normativ vizează şi optimizarea derulării acţiunilor prioritare necesare îngrijirii şi acordării tratamentului pacienţilor critici, în acest context, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, potrivit Agerpres.ro.

În nota de fundamentare a proiectului de act normativ se propune suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu suma de 450.000.000 de lei, necesară pentru a putea sprijini într-un mod cât mai eficient, acolo unde va fi cazul, "tratamentele complexe pentru formele critice de boală ceea ce conduce la evitarea unui număr important de decese".

Citește și: Ce face Klaus Iohannis în plină criză de coronavirus COVID-19

"De asemenea, prin prevenirea efectelor economice secundare ale epidemiei cu COVID-19 la nivel mondial, se vor putea asigura stocurile de medicamente, materiale sanitare şi dispozitive medicale, precum şi componentele auxiliare folosirii acestora, pentru evitarea acordării unor îngrijiri şi tratamente inadecvate tuturor categoriilor de pacienţi critici, ceea ce ar ridica rata de mortalitate a acestor afecţiuni", se explică în document.

Pe de altă parte, Executivul va mai acorda, printr-o altă hotărâre, ajutoare de urgenţă. Prin proiect se propune acordarea de ajutoare de urgenţă de 323.300 lei pentru sprijinirea unui număr total de 101 familii şi persoane singure din 24 de judeţe ale ţării şi Bucureşti care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate.

Citește și: Ciolacu: ‘PSD va vota joi’

Totodată, Guvernul va aproba indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea biroului vamal de frontieră Siret, în vederea fluidizării traficului.

Un alt proiect de hotărâre vizează continuarea finanţării din Fondul pentru mediu a lucrărilor de închidere a iazurilor de decantare din sectorul minier.

În şedinţa de Guvern vor fi adoptate şi o serie de hotărâri privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi.

Pe agenda reuniunii se află şi o notă privind stadiul şi perspectivele proiectelor strategice preluate de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor de la CNSP potrivit OUG 7/2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.