Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va evalua trimestrial programul de guvernare

Inquam Photos / George Calin
Guvern Florin Cîțu

Un memorandum privind monitorizarea şi evaluarea trimestrială a acţiunilor întreprinse pentru îndeplinirea Programului de guvernare a fost aprobat în şedinţa Executivului.

Informaţia a fost confirmată de premierul Florin Cîţu în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

"Polivalenţa Programului de guvernare şi obiectivele generale şi specifice stabilite, completate de măsuri şi acţiuni concrete, dar şi diversitatea şi complexitatea proiectelor de investiţii fac necesare monitorizarea şi evaluarea cu frecvenţă trimestrială a stadiului de îndeplinire a acestora cât şi a întregii activităţi, într-un mod comprehensiv, interdisciplinar şi interinstituţional, care să pună în evidenţă toate acţiunile întreprinse pe fiecare domeniu de intervenţie", prevede documentul.

Procesul se va desfăşura sub coordonarea secretarului general al Guvernului, prin Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP), care este organizată şi funcţionează ca organ de specialitate în subordinea Secretariatului General al Guvernului (SGG) şi coordonarea prim-ministrului.

La finalul fiecărui exerciţiu trimestrial, CNSP va elabora o sinteză a acţiunilor întreprinse de Guvern pentru îndeplinirea Programului de guvernare, a stadiului realizărilor obiectivelor de investiţii, cât şi a activităţii ministerelor şi a instituţiilor/ companiilor din subordine, care va fi supusă atenţiei prim-ministrului. Sinteza se va baza pe informaţiile comunicate de ministere şi va cuprinde suplimentar o analiză a principalelor rezultate economico-sociale, care va fi realizată de CNSP.

Fişele individuale pentru fiecare minister vor conţine obiectivele generale, obiectivele specifice cu măsurile/acţiunile aferente cuprinse în Programul de guvernare, precum şi alte măsuri de reformă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.