Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va garanta aproximativ 20.000 de împrumuturi prin programul „Prima casă”

020

Guvernul a anunțat suma maximă în a cărei limită va garanta creditele prin programul „Prima casă” și care se ridică la aproape 1.7 miliarde lei.

În limita acestui plafon s-ar putea acorda aproximativ 20.000 de împrumuturi, notează Digi 24. Plafonul aprobat de Guvern este cu 50% mai mic decât cel de anul trecut.

„Pentru finanţatorii care au transmis solicitări de alocare a plafonului de 1,3 miliarde de lei pentru anul 2016, respectiv Alpha Bank, Creditcoop, Banca Românească, Banca Transilvania, Bancpost, Leumi, BCR, BRD, CEC, Credit Agricole, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Marfin, OTP Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, suma a fost repartizată prin efectuarea de alocări pro rata în cadrul acestuia în funcţie de solicitările transmise de aceştia”, anunță Ministerul Finanțelor Publice într-un comunicat de presă.

Pe lângă plafonul de 1.3 miliarde lei alocat pentru anul 2016, la suma totală se mai adaugă 172.5 milioane lei din diferenţe rămase neutilizate anul trecut, 200 de milioane le din rambursări de rate precum și 17.7 milioane lei, plafon reutilizat în condițiile legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.